Hjemmelaget fiskegrateng
med lyr og persillelokk, servert med frisk råkostsalatNy oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Mezze maniche
200 g
Lyrfilet
300 g
Sitron
½ stk
Egg
2 stk
Helmelk
5 dl
Bladpersille
1 bunt
Panko
1 pakke
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Olivenolje
2 ss
Salt
½ ts
Sitron
½ stk
Gulrot
1 stk
Nepe
1 stk
Rødbete
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 989 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 121 g
- Protein:
- 60 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken slipper væske, så det kan være lurt å la den hvite sausen være ganske tykk før den gratineres. Spe med litt av pastavannet hvis dere ønsker en løsere konsistens på sausen. Pisk eggehvitene til luftig skum, og vend inn i sausen.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Kok pastaen i lettsaltet vann i 10 minutter. Hell av vannet, og ha pastaen over i en ildfast form. Kutt fisken i store stykker, og strø over litt salt.
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Knekk eggene i en skål, og skill plommene fra hvitene. Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme, og pisk inn 2 ss hvetemel. Spe med melken, litt av gangen, til ønsket konsistens (se tips). La sausen småkoke i omtrent 4 minutter under omrøring, vend inn sitronskallet og smak til med litt salt og pepper. Skru av varmen, og vend forsiktig inn eggeplommene.
Skyll og tørk persillen, og ha den i et litermål sammen med pankoen, 2 ss olivenolje og ½ ts salt. Kjør det sammen med en stavmikser i noen sekunder, slik at du får en grønn panering.
Hell den hvite sausen over pastaen i formen, og vend det godt sammen. Skyll og tørk fisken, og dytt stykkene ned i sausen. Topp gratengen med persillelokket, og stek den midt i ovnen i 10–15 minutter, til fisken er klar og lokket er sprøtt. La gratengen hvile i 5 minutter før servering, slik at den setter seg.
Skrell gulroten, nepen og rødbeten. Grovriv grønnsakene på et rivjern, gjerne rødbeten til slutt (den avgir mye farge). Ha saften fra sitronen i en bolle, og vend inn litt olivenolje og gulrot- og neperaspet. Vend inn rødbeten rett før servering, og smak til med litt salt og pepper.
Vel bekomme!