Hjemmelaget fiskegrateng med lyr og persillelokk, servert med frisk råkostsalat

Hjemmelaget fiskegrateng

med lyr og persillelokk, servert med frisk råkostsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Mezze maniche
200 g
(Hvete)
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Bladpersille
1 bunt
Panko
1 pakke
(Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
Olivenolje
2 ss
Salt
½ ts
Sitron
½ stk
Gulrot
1 stk
Nepe
1 stk
Rødbete
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
989 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
121 g
Protein:
60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken slipper væske, så det kan være lurt å la den hvite sausen være ganske tykk før den gratineres. Spe med litt av pastavannet hvis dere ønsker en løsere konsistens på sausen. Pisk eggehvitene til luftig skum, og vend inn i sausen.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Kok pastaen i lettsaltet vann i 10 minutter. Hell av vannet, og ha pastaen over i en ildfast form. Kutt fisken i store stykker, og strø over litt salt. 
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Knekk eggene i en skål, og skill plommene fra hvitene. Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme, og pisk inn 2 ss hvetemel. Spe med melken, litt av gangen, til ønsket konsistens (se tips). La sausen småkoke i omtrent 4 minutter under omrøring, vend inn sitronskallet og smak til med litt salt og pepper. Skru av varmen, og vend forsiktig inn eggeplommene. 
 Skyll og tørk persillen, og ha den i et litermål sammen med pankoen, 2 ss olivenolje og ½ ts salt. Kjør det sammen med en stavmikser i noen sekunder, slik at du får en grønn panering.
Hell den hvite sausen over pastaen i formen, og vend det godt sammen. Skyll og tørk fisken, og dytt stykkene ned i sausen. Topp gratengen med persillelokket, og stek den midt i ovnen i 10–15 minutter, til fisken er klar og lokket er sprøtt. La gratengen hvile i 5 minutter før servering, slik at den setter seg. 
Skrell gulroten, nepen og rødbeten. Grovriv grønnsakene på et rivjern, gjerne rødbeten til slutt (den avgir mye farge). Ha saften fra sitronen i en bolle, og vend inn litt olivenolje og gulrot- og neperaspet. Vend inn rødbeten rett før servering, og smak til med litt salt og pepper. 
Vel bekomme!