Girasoli med smørdampet asparges og sommerkål
servert med kremet ostesaus og sprøstekt baconNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Girasoli med pesto
1 pakke
Kokestabil matfløte
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Asparges
100 g
Sommerkål
½ stk
Estragon
½ bunt
Vann
½ dl
Smør
2 ss
Reddiker
½–1 bunt
Sitron
½ stk
Baconterninger
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene, og kutt aspargesene i skiver. Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt resten av kålen i strimler. Skyll, dra av bladene og finhakk estragonen.
Ha 2 ss smør, estragonen, ½ dl vann og litt salt i en stor kjele, og kok opp på middels høy varme. Legg i kålen og aspargesene og dekk med lokk. La det koke i 2–3 minutter, eller til kålen har falt sammen og aspargesene er møre.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Kok opp matfløten og omtrent halve pakken med grønnsaksbuljong i en kjele på middels høy varme. Ta kjelen av varmen, og pisk inn den revne osten litt etter litt med en visp. Smak til med pepper, og litt saft fra halve sitronen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt.
Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Kutt resten av sitronen i båter. Strø reddikskivene over retten ved servering, og server sitronbåtene ved siden av.
Vel bekomme!