Girasoli med smørdampet asparges og sommerkål, servert med kremet ostesaus og sprøstekt bacon

Girasoli med smørdampet asparges og sommerkål

servert med kremet ostesaus og sprøstekt bacon
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Girasoli med pesto
1 pakke
(Egg, Gluten, Melk, Laktose)
Kokestabil matfløte
½ pakke
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Asparges
100 g
Sommerkål
½ stk
Estragon
½ bunt
Vann
½ dl
Smør
2 ss
(Melk)
Reddiker
½–1 bunt
Sitron
½ stk
Baconterninger
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
709 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene, og kutt aspargesene i skiver. Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt resten av kålen i strimler. Skyll, dra av bladene og finhakk estragonen.
 Ha 2 ss smør, estragonen, ½ dl vann og litt salt i en stor kjele, og kok opp på middels høy varme. Legg i kålen og aspargesene og dekk med lokk. La det koke i 2–3 minutter, eller til kålen har falt sammen og aspargesene er møre. 
 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Kok opp matfløten og omtrent halve pakken med grønnsaksbuljong i en kjele på middels høy varme. Ta kjelen av varmen, og pisk inn den revne osten litt etter litt med en visp. Smak til med pepper, og litt saft fra halve sitronen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt.
Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Kutt resten av sitronen i båter. Strø reddikskivene over retten ved servering, og server sitronbåtene ved siden av.
Vel bekomme!