Potetgrateng med kylling og kremet kormasaus
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Kormapaste
1 glass
Laktosefri melk
2 1/2 dl
Maisstivelse
1/2 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Laktosefritt smør
Poteter
350 g
Skivet kyllingfilet
350 g
Grana Padano
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Blomkål
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingkjøtt passer perfekt til smakseksperimenter. Prøv deg frem med krydder, urter og oljer!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig, og kutt dem i tynne skiver. Kok potetskivene i ca. 7 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en vid kjele med 1 ss laktosefritt smør til middels høy varme, og stek løken i 2-3 minutter, til den er blank. Spe på med 2,5 dl laktosefri melk og 1 dl vann. Rør maisstivelsen ut i 4 ss vann i en kopp, og tilsett blandingen i sausen. Kok opp under omrøring, og rør deretter inn kormapasten. Smak til med salt og pepper.
Riv grana padanoen på et rivjern. Skrell og press hvitløken. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Legg potetskivene lagvis i den ildfaste formen. Fordel hvitløken og kyllingen over potetene, og hell over kormasausen. Topp med den revede grana padanoen. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
Kok opp ca. 5 dl vann i en kjele. Kutt blomkålen i buketter, og kok bukettene i vannet i 2-3 minutter. Sil av vannet før servering, og server blomkålbukettene til gratengen.
Vel bekomme!