Potetgrateng med kylling og kremet kormasaus

Potetgrateng med kylling og kremet kormasaus

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Laktosefri melk
2 1/2 dl
(Melk)
Maisstivelse
1/2 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Laktosefritt smør
Poteter
350 g
Skivet kyllingfilet
350 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Blomkål
1/2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingkjøtt passer perfekt til smakseksperimenter. Prøv deg frem med krydder, urter og oljer!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig, og kutt dem i tynne skiver. Kok potetskivene i ca. 7 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en vid kjele med 1 ss laktosefritt smør til middels høy varme, og stek løken i 2-3 minutter, til den er blank. Spe på med 2,5 dl laktosefri melk og 1 dl vann. Rør maisstivelsen ut i 4 ss vann i en kopp, og tilsett blandingen i sausen. Kok opp under omrøring, og rør deretter inn kormapasten. Smak til med salt og pepper.
 Riv grana padanoen på et rivjern. Skrell og press hvitløken. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Legg potetskivene lagvis i den ildfaste formen. Fordel hvitløken og kyllingen over potetene, og hell over kormasausen. Topp med den revede grana padanoen. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
Kok opp ca. 5 dl vann i en kjele. Kutt blomkålen i buketter, og kok bukettene i vannet i 2-3 minutter. Sil av vannet før servering, og server blomkålbukettene til gratengen.
Vel bekomme!