Cæsarsalat med kylling og bacon
servert med brioche-krutonger, aspargesbønner og posjert eggNy oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- eplesider-/hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Hjertesalat
1 stk
Cherrytomater
250 g
Grana Padano
1 pakke
Cæsardressing
1 pakke
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Brioche hamburgerbrød
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Baconterninger
150 g
Kryddersmør
½ pakke
Egg
2 stk
Vann
1 l
Salt
1 ts
Eddik 7 %
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 941 kcal
- Fett:
- 60 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. Skyll bønnene, hjertesalaten og tomatene. Kutt vekk endene på bønnene, del tomatene i to, og tørk og kutt salaten i grove strimler.
Kutt kyllingen i to på langs. Legg kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter. Kutt kyllingen i skiver før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i omtrent 5 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt. Legg baconet over på en tallerken. Smelt kryddersmøret i pannen og kutt burgerbrødene i terninger. Ha brødterningene på et stekebrett med bakepapir og hell over kryddersmøret. Vend godt sammen, og stek krutongene i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til de er gylne og sprø. Vend på dem halvveis i steketiden.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels varme. Stek de grønne bønnene under omrøring i 1–2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Grovriv Grana Padanoen på et rivjern. Ha cæsardressingen i en skål, vend inn halvparten av osten, og smak til med litt av syltelaken fra løken. Legg salaten på et stort serveringsfat, og fordel bønnene og tomatene over.
Kok opp 1 liter vann i en kjele. Ha i 1 ts salt og 1 ss eddik, og skru ned til middels varme.Bruk en visp, og snurr rundt i vannet slik at det blir en jevn strøm. Knekk eggene, ett av gangen, ned i virvelen, og la dem posjere i 4–5 minutter. Ta eggene forsiktig ut, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
- Vin:
- Blankbottle Empire Strikes Back 2022 (Vmp nr: 16295302). En saftig og fyldig hvitvin fra Stellenbosch i Sør-Afrika. Vinen har også en god friskhet som passer godt med fylden i retten.
- Alkoholfritt alternativ:
- Kjørbar Harding (Vmp nr: 13852702). En myk brus fra Hardanger laget på epler. Brusen er frisk, lett og saftig, og passer godt til en fyldig cæsarsalat med kylling og bacon.