Smørstekt scampi og asparges i sitron- og fløtesaus med risoni og persillecrust

Smørstekt scampi og asparges

i sitron- og fløtesaus med risoni og persillecrust
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
Anbefales tidlig i uken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • salt
  • smør
Risoni
150 g
(Hvete)
Sitronskall
1 stk
Panko
½ pakke
(Hvete)
Bladpersille
½–1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Asparges
100 g
Scampi naturell
150 g
(Skalldyr)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Sitron
1 stk
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Chiliflak
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Pastavann
1 dl
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
647 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend risonien sammen med sausen rett før servering.

Tilbered risonien som anvist på pakken. 
 Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og finhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og smelt 1 ss smør i pannen. Tilsett pankoen og stek den i omtrent 2 minutter. Vend persillen og sitronskallet inn med pankoen. Krydre med litt salt, og ha det over i en serveringsskål.
Brekk av og kast den nederste, trevlete delen av aspargesene, og kutt resten i tre. Bruk pannen fra forrige punkt, og varm den opp til høy varme. Tilsett 1 ss smør, og stek scampiene og aspargesene i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt, og ha det over på en tallerken.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Bruk pannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek løken og hvitløken i omtrent 3 minutter. Tilsett buljongen, matfløten og 1 dl av pastavannet, og la det koke i ett minutt. Ha scampiene og aspargesene i sausen, og smak til med chiliflakene og saft fra sitronen. 
Skyll ruccolaen og topp retten med den og persillecrusten.
Vel bekomme!