Karbonader og sprøstekte poteter
servert med soyasjy og kremet brokkolisalatNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Småpoteter
300 g
Grove karbonader m/løk
360 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Vann
1 dl
Smør
1 ss
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Ruccola
50 g
Aioli
½–1 pakke
Yoghurt naturell
½–1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Tranebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 880 kcal
- Fett:
- 56 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilpass mengden vann og smør til soyasjyen etter eget ønske. Løft ut de gjennomvarme karbonadene, og pisk sjyen sammen før servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i to. Legg et bakepapir på et stekebrett, ringle over litt olje og krydre med salt og pepper. Legg potetene på brettet med snittflaten ned, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og sprø på undersiden.
Fordel karbonadene i en ildfast form, og hell over soyasausen og 1 dl vann. Ha 1 ss smør i formen, og stek karbonadene i ovnen under potetene i 15 minutter, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Skyll sitronen, persillen og ruccolaen. Finriv skallet (kun det gule) av sitronen på et rivjern, og ha det i en stor bolle. Finhakk persillen og ha den i bollen. Vend inn aiolien, yoghurten, kryddermiksen, tranebærene og rødløken, og smak til med litt salt og saft fra sitronen. Vend til slutt inn brokkolien, og topp salaten med ruccolaen.
Vel bekomme!