Fiskegrateng med mandelpoteter
råkostsalat med eple, servert med eggesmør4.3 (281)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- smør
- sukker
Mandelpoteter
400 g
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Smør
1-2 ss
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Egg
1 stk
Dill
1 bunt
Smør
3 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 950 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis det blir rester, holder fiskegratengen seg fint i kjøleskapet i noen dager.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av potetene. Ha potetene i vannet og kok i omtrent 3 minutter.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 1–2 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skru ned til middels lav varme, og la det hele småkoke i 10–15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Hell vannet av potetene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at de holder seg varme frem til servering.
Skrell gulrøttene. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland gulrøttene, eplet og 1 ts sukker i en skål, og smak til med saften fra ¼ av sitronen.
Kok opp en kjele med vann. Kok egget i 8–9 minutter. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Del egget i terninger.
Skyll og finhakk dillen. Smelt omtrent 3 ss smør i en liten kjele, og rør inn eggebitene og dillen rett før servering.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!