Verden rundt på 6 uker

Har du noen gang spist deg gjennom flere land – uten å forlate kjøkkenet?

De neste ukene tar vi deg med på en liten smaksreise rundt kloden. Vi har hentet inspirasjon fra gatekjøkken, matmarkeder og kjøkkenbenker i ulike deler av verden – og satt sammen en meny som byr på smaker fra blant annet Italia, Peru og Marokko. Kanskje oppdager du et nytt favorittkjøkken?

Du finner alle rettene på menyen under kategorien «Verden rundt» i uke 19-24.

Chili

Chili

Det distinkte stinget. Og så en brennende fornemmelse. Chilien setter sitt preg. Vakre er de også, der de skyter ut i rødt, gult og grønt. Den lille, avlange frukten som tidligere var så fremmed for oss, har blitt uunnværlig.

Men vi må ikke glemme smaken. For den er ikke bare en kilde til flammende hete, den er også en uslåelig smaksforsterker. Den kan til og med tilføre sødme til retten. Alt handler om hvilken chili du velger. Og mengde, så klart. Så mye kraft i en så liten frukt.