Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

En frisk kålsalat er det perfekte tilbehør til både fisk og kjøtt! Prøv kålsalaten med fennikel, grapefrukt og salte mandler.

  • 1 rødløk
  • Saften fra 1 sitron
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sukker
  • Ca. 200 g rødkål eller hodekål
  • 1/2 fennikel
  • 1 rød appelsin eller grapefrukt
  • 50 g strimlet grønnkål
  • Salt og pepper
  • 1/2 bunt grovhakket dill
  • 1 liten neve salte mandler, grovhakkede

Slik gjør du:

  1. Skrell rødløken, og kutt den i tynne ringer. Ha sitronsaften, oljen og sukkeret i en bolle og pisk til sukkeret er løst opp. Vend inn løkringene i dressingen, og la marinere imens du lager resten.
  2. Kutt kålen og fennikelen i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Kutt skallet fra sitrusfrukten, og kutt fruktkjøttet i terninger.
  3. Vend strimlet kål, fennikel, sitrusfrukt, grønnkål og dill i dressingen, og krydre med salt og pepper.
  4. La gjerne kålsalaten trekke i 20 minutter, og vend rundt et par ganger.
  5. Dryss over grovhakkede salte mandaler for ekstra god krønsj rett før servering.

Serveringstips: Denne kålsalaten smaker nydelig til et stykke stekt hvit fisk, skalldyr eller lyst kjøtt. Bytt gjerne ut dillen med koriander å server kålsalaten som et spennende tilbehør til taco.


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER