Vinterfrisk kålsalat

En frisk kålsalat er det perfekte tilbehør til både fisk og kjøtt! Prøv kålsalaten med fennikel, grapefrukt og salte mandler.

  • 1 rødløk
  • Saften fra 1 sitron
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sukker
  • Ca. 200 g rødkål eller hodekål
  • 1/2 fennikel
  • 1 rød appelsin eller grapefrukt
  • 50 g strimlet grønnkål
  • Salt og pepper
  • 1/2 bunt grovhakket dill
  • 1 liten neve salte mandler, grovhakkede

Slik gjør du:

  1. Skrell rødløken, og kutt den i tynne ringer. Ha sitronsaften, oljen og sukkeret i en bolle og pisk til sukkeret er løst opp. Vend inn løkringene i dressingen, og la marinere imens du lager resten.
  2. Kutt kålen og fennikelen i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Kutt skallet fra sitrusfrukten, og kutt fruktkjøttet i terninger.
  3. Vend strimlet kål, fennikel, sitrusfrukt, grønnkål og dill i dressingen, og krydre med salt og pepper.
  4. La gjerne kålsalaten trekke i 20 minutter, og vend rundt et par ganger.
  5. Dryss over grovhakkede salte mandaler for ekstra god krønsj rett før servering.

Serveringstips: Denne kålsalaten smaker nydelig til et stykke stekt hvit fisk, skalldyr eller lyst kjøtt. Bytt gjerne ut dillen med koriander å server kålsalaten som et spennende tilbehør til taco.