Vegetarpai med brokkoli og fetaost, tomat- og koriandersalat og rømmekolle

Vegetarpai med brokkoli og fetaost, tomat- og koriandersalat og rømmekolle

I uke 8 får du en nydelig vegetarpai i Sunn og Lett-kassen. Hvis du ikke ønsker å vente så får du oppskriften her:

Ingredienser

  • Brokkoli (1/2 stk)
  • Gul løk (1 stk)
  • Fetaost (1 pakke)
  • Paideig (1 stk)
  • Egg (4 stk)
  • Mozzarella (1/2 pakke)
  • Vårløk (2-3 stk)
  • Tomat (1 stk)
  • Agurk (1/2 stk)
  • Koriander (1 bunt)
  • Rømme (1 beger)

Slik går du frem Sett stekeovnen på 220 grader.

Del brokkolien i små buketter, og grovhakk løken. Skjær fetaosten i små terninger.

Kjevle ut paideigen, og ha den i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen i ovnen i 5-6 minutter.

Visp sammen 4 egg, 1 dl melk, 3 klyper salt og 3 klyper pepper i en skål.

Fordel brokkolien, løken og fetaosten i paiformen, og hell over eggeblandingen. Strø over mozzarellaen, og stek paien i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl paien på en rist i noen minutter før servering.

Tomat- og koriandersalat: Finsnitt vårløken, kutt cherrytomatene i fire, kutt agurken i terninger, og grovhakk korianderen. Bland grønnsakene og korianderen sammen i en skål, og vend inn litt salt, pepper og olivenolje.

Server med rømmen.

Tips! Mat til overs? Paien smaker fremdeles ypperlig etter en natt i kjøleskapet!


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER