Vegetarpai med brokkoli og fetaost, tomat- og koriandersalat og rømmekolle

Vegetarpai med brokkoli og fetaost, tomat- og koriandersalat og rømmekolle

I uke 8 får du en nydelig vegetarpai i Sunn og Lett-kassen. Hvis du ikke ønsker å vente så får du oppskriften her:

Ingredienser

  • Brokkoli (1/2 stk)
  • Gul løk (1 stk)
  • Fetaost (1 pakke)
  • Paideig (1 stk)
  • Egg (4 stk)
  • Mozzarella (1/2 pakke)
  • Vårløk (2-3 stk)
  • Tomat (1 stk)
  • Agurk (1/2 stk)
  • Koriander (1 bunt)
  • Rømme (1 beger)

Slik går du frem Sett stekeovnen på 220 grader.

Del brokkolien i små buketter, og grovhakk løken. Skjær fetaosten i små terninger.

Kjevle ut paideigen, og ha den i en smurt paiform. Trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen i ovnen i 5-6 minutter.

Visp sammen 4 egg, 1 dl melk, 3 klyper salt og 3 klyper pepper i en skål.

Fordel brokkolien, løken og fetaosten i paiformen, og hell over eggeblandingen. Strø over mozzarellaen, og stek paien i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl paien på en rist i noen minutter før servering.

Tomat- og koriandersalat: Finsnitt vårløken, kutt cherrytomatene i fire, kutt agurken i terninger, og grovhakk korianderen. Bland grønnsakene og korianderen sammen i en skål, og vend inn litt salt, pepper og olivenolje.

Server med rømmen.

Tips! Mat til overs? Paien smaker fremdeles ypperlig etter en natt i kjøleskapet!


Siste poster

Det er enkelt å bestille matkasse

Det er enkelt å bestille matkasse

LES MER
Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER
Adam lager pizza med villhjort fra Røros

Adam lager pizza med villhjort fra Røros

LES MER