Vaniljeglasert kålrot

En skikkelig favorittdesserter om sommeren er vaniljeglasert kålrot. Kålroten er naturlig søt på smak, og den blir faktisk kalt for Nordens appelsin på grunn av det høye innholdet av C-vitamin.

  • 400 g kålrot
  • 1 vaniljestang
  • Norsk eplejus
  • 4 ss sukker
  • 1 sitron

Kutt kålroten i staver. Del vaniljestangen i to på langs. Ha kålroten og vaniljestangen i en kjele, og dekk dem med eplejusen. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke i omtrent 20 minutter, til kålroten er mør. Legg kålroten på en tallerken, og tilsett sukkeret i kjelen. Kok videre i 10 minutter, til blandingen ligner en sirup, og smak til med saft fra sitronen. Vend kålrotbitene inn med sirupen.


Tips! Grill gjerne kålroten på grillen etter at den er gjennomkokt for ekstra smak. Hvis du liker sterk mat, kan du ha litt fersk rød chili, eller noen hele sorte pepperkorn i sirupen.