Vanilje- og sjokoladecupcakes til konfirmasjonsbordet

Vanilje- og sjokoladecupcakes til konfirmasjonsbordet

Nå er vi midt i konfirmasjonssesongen! Her er det mye som skal på plass og mange har planlagt i lang tid allerede. Hvis du skal bake, men ikke bestemt deg for hva enda, kan du jo ta en titt på oppskriftene nedenfor; vaniljecupcakes med vaniljefrosting og sjokoladecupcakes med tilhørende sjokoladefrosting.

Vaniljecupcakes

Ingredienser (Holder til ca. 14-15 normale cupcakes)

2,4 dl sukker 2 egg 3 dl mel 1 ts bakepulver 1 dl melk 1 dl olje 1 ts vaniljeessens

Slik gjør du:

Begynn med å røre sammen egg og sukker. Tilsett deretter melet og bakepulveret. Her kan du først blande inn bakepulveret i melet, for så å tilsette det i røren. (NB. Hvis du bruker vaniljesukker fremfor vaniljeessens, bør denne blandes inn i melet sammen med bakepulveret) Når alt er rørt godt sammen kan du tilsette melken, røre om, og deretter ha i oljen. Videre kan du blande inn vaniljeessensen. Cupcakesene stekes ved 180 grader i 15 – 20 minutter. Hvis du er usikker på om de er ferdige, stikk en gaffel eller lignende i en av de. Sitter det noe deig på gaffelen når du tar den opp, er de ikke ferdige ennå.

Vaniljefrosting

Ingredienser:

200 gram Saltet smør 2 dl Sukker 1 ts Vaniljeessens 0,7 dl Mel 2 dl Melk Hvis du ikke ønsker en stor mengde frosting, men kun nok til å påføre et tynt lag, kan angitt mengde fort bli litt mye. Angitt mengde er beregnet til å dekke cupcakes med et tykt lag frosting.

Slik gjør du:

Begynn med å blande sammen melken og melet for deretter å koke dette opp. Her bør du røre hele tiden for at det ikke skal brenne seg. Når blandingen tykner, kan du ta av kjelen og sette den til avkjøling. Mens du venter på at melkeblandingen avkjøles, kan du blande sammen sukker og smør. Dette må mikses en god stund slik at du unngår sukkerkorn i frostingen. Når du ser at blandingen blir hvit og myk, kan du mikse inn vaniljeessensen. Til slutt kan du blande sammen smørblandingen med melkeblandingen, men pass på at melkeblandingen er helt avkjølt. Hvis den fortsatt er varm, kan frostingen skille seg.

Tips:

Har du dårlig tid, kan du sette melkeblandingen til avkjøling i fryseren. Pass likevel på at denne ikke fryser helt, men kun avkjøles. Hvis du ønsker ekstra smak, kan du bytte ut vaniljeessensen med ca. en ¼ vaniljestang. Det kommer litt an på om pakken har vært åpen, hvor lenge den har vært åpnet osv. Det kan derfor være lurt å tilsette vaniljestangen til slutt, og kun tilsette litt av gangen og smake til riktig mengde. Hvis du skal bruke vaniljestang, kan du snitte den på langs, for så å skrape ut frøene. Ønsker du detaljert fremgangsmåte for dekorering av disse cupcakesene kan du klikke deg inn på http://www.creativecakes.no/blogs/inspirasjon.

Sjokoladecupcakes

Ingredienser (Holder til ca 12-13 normale cupcakes)

120 g smør 2 dl sukker 2 egg 3 dl mel 1 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2 ss bakekakao 1 dl melk 100 g (1 plate) kokesjokolade

Slik gjør du:

Smør og sukker røres hvitt. Tilsett eggene og rør godt mellom hvert egg. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, for deretter å mikse den inn i røren, vekselvis med melk. Til slutt kan du hakke kokesjokoladen i små biter og tilsette disse i røren. Stek muffinsene ved 180 grader i 15-20 min minutter.

Sjokoladefrosting

Ingredienser

150 g smør 3 dl melis 2 eggeplommer 2 ts vaniljeessens 150 g kokesjokolade 2 ss bakekakao

Slik gjør du:

Bland kakaopulveret og melisen. Deretter mikses smøret sammen med kakao- og melisblandingen. Skill eggeplommene fra eggehviten og tilsett disse i røren. Smelt kokesjokolade i vannbad og bland dette inn. Med vannbad menes det at du har kokesjokoladen i en separat bolle som du plasserer i en kjele med vann. Kok vannet opp, og rør om mens kokesjokoladen gradvis smeltes. Jeg anbefaler å smelte i vannbad fremfor mikrobølgeovn, siden du da unngår at sjokoladen blir brent. Til slutt kan du tilsette vaniljessensen.

Tips:

Hvis du ønsker å bruke vaniljesukker fremfor vaniljeessens, bør denne blandes sammen med melisen og kakaoen før alt røres sammen med smøret. Mengde frosting varierer veldig ut fra hvordan dette påføres og hvor mye man ønsker. Hvis du ønsker å dekorere cupcakes som vist på bildet, anbefales angitt mengde. Hvis du heller ønsker et tynt lag som dekker toppen av cupcaken, kan det fort bli litt mye med mengden ovenfor. Hvis du ikke ønsker å smelte sjokoladen, er det også godt bare å hakke disse i små biter som du tilsetter frostingen etter ønsket mengde.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER