Vafler i alle slags farger!

Vafler i alle slags farger!

mars er “Verdens Vaffeldag”! Her har vi tre inspirerende og fargerike vaffeloppskrifter perfekt til lørdagskosen. Vel bekomme!

Røde vafler med geitost, ristede valnøtter og fikenmarmelade (Vafler med rødbeter)

Til ca 8 vaffler:

 • 250 g rødbeter, forkokte
 • 4 dl hvetemel
 • 1 ss bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 3 dl melk
 • 2 egg, separert
 • 225 smør, smeltet og avkjølt

Topping:

 • Fikenmarmelade (eller annen marmelade)
 • Geitost (chevre, f.eks)
 • Ristede valnøtter

Slik gjør du:

 1. Varm opp vaffeljernet.
 2. Skjær rødbetene i mindre biter og miks sammen til en puré med stavmikser eller i blender.
 3. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Bland inn melk, eggeplommer og rødbetspureen i bollen. Tilsett det avkjølte, smeltede smøret og rør sammen til en glatt røre. Visp eggehvitene til et hardt skum og vend ned i røren, som nå skal være tykk og luftig.
 4. Smør vaffeljernet med litt smør, og bruk ca 1,5 dl røre til hver vaffel. Sørg for at røren dekker hele underdelen av vaffeljernet før du «tar på» toppen. Legg de nystekte vaflene på en ovnsrist etter steking. Topp med litt fikenmarmelade, geitost i små biter og ristede valnøtter.

Grønne vafler med rød rogn, rødløk, dill og rømme (Vafler med spinat)

Til ca 8 vafler: – 4 dl hvetemel – 1 ss bakepulver – 1/2 ts salt – 4 dl melk – 2 egg, separert – 300 g finhakket spinat – 225 g smør, smeltet og avkjølt

Topping:

– Rømme – Rød rogn – Rødløk, finhakket – Fersk dill, hakket

Slik gjør du:

Varm opp vaffeljernet.

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Rør inn melk, eggeplommer og spinat. Tilsett det avkjølte smøret og rør sammen til en glatt røre. Visp eggehvitene til et hardt skum og vend inn i røren, som nå skal være tykk og luftig.

Smør vaffeljernet med litt smør, og bruk ca 1,5 dl røre til hver vaffel. Sørg for at røren dekker hele underdelen av vaffeljernet før du «tar på» toppen. Legg de nystekte vaflene på en ovnsrist etter steking. Topp med rømme, rogn, finhakket rødløk og dill.

Potetvafler med kapersstekt bacon, tyttebærsyltetøy og kruspersille

Til ca 8 vafler: – 4 dl hvetemel – 1 ss bakepulver – 1/2 ts salt – 4 dl melk – 2 egg, separert – 300 g potet – 225 g smør, smeltet og avkjølt

Topping:

– Rørte tyttebær – Gresk yoghurt – Finhakket bacon stekt med kapers – Kruspersille, hakket

Slik gjør du:

Varm opp vaffeljernet.

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Rør inn melk og eggeplommer. Skrell og grovriv potetene, bland i røren sammen med det avkjølte smøret og rør sammen til en glatt røre. Visp eggehvitene til et hardt skum og vend inn i røren, som nå skal være tykk og luftig.

Smør vaffeljernet med litt smør, og bruk ca 1,5 dl røre til hver vaffel. Sørg for at røren dekker hele underdelen av vaffeljernet før du «tar på» toppen. Legg de nystekte vaflene på en ovnsrist etter steking. Topp med gresk yoghurt, rørte tyttebær, kapersstekt bacon og kruspersille.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER