Vaffeltoast med parmaskinke, pesto, mozzarella og avokado

Hvis du har vært ute på reise så har du kanskje smakt vaffeltoast med avokado. Dette er en moderne klassiker som er utrolig smakfull! Vi anbefaler deg å lage denne varianten med parmaskinke, pesto, avokado og mozzarella, og server gjerne med ferskpresset appelsinjuice og frukt!

Ingredienser

  • bakepapir
  • 8 brødskiver
  • olivenolje
  • 2 stk tomater
  • 1 stk avokado
  • 2 stk mozzarella
  • 8 skiver parmaskinke
  • 1 glass grønn pesto

Vil du lage pestoen selv? Superenkel oppskrift på hjemmelaget pesto

  1. Varm opp vaffeljernet.
  2. Legg noen ark med bakepapir på kjøkkenbenken, og fordel brødskivene utover bakepapirene. Legg brødskivene på den ene halvdelen av bakepapiret, og smør brødskivene med litt olivenolje. Brett den andre halvdelen av bakepapiret over brødskivene.
  3. Varm brødskivene (med bakepapiret) i vaffeljernet i ca. 2 minutter, eller til de er sprø.
  4. Kutt avokadoen i to, fjern stenen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Kutt tomatene og avokadokjøttet i skiver. Skjær mozzarellaen i skiver.
  5. Smør brødskivene med ønsket mengde pesto. Fordel parmaskinkene, mozzarellaen, tomatene og avokadoen lagvis på 4 av brødskivene, og topp med resten av brødskivene.

Visste du at?

Avokadoen er rik på umettet fett. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Avokado inneholder også vitamin E, som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.