Tips for en artigere påskefrokost med egg

Tips for en artigere påskefrokost med egg

Egg hører påsken til! Visste du at vi spiser i gjennomsnitt et halvt egg hver om dagen? Egg gir oss viktig næring, og er den nest viktigste kilden til vitamin E i et norsk kosthold.

Ikke minst er egg den tredje viktigste kilden til vitamin D og den fjerde viktigste kilden til vitamin B12. Proteinet i egg er av høy kvalitet, fordi de inneholder en høy andel av de ulike essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke klarer å produsere selv.

Appelsiner – den store påskefavoritten!

Tips for en artigere påskefrokost med egg!

Tegn gjerne på frokostegget, eller lag gøyale ansikter for en artig start på dagen for barna. Tilsett fargekilder i kokevannet og server flotte kunstverk på påskeggene Løkskall eller gurkemeie = gul farge Rødkål = lyseblå farge Rødbet = rød farge Spinat = grønn farge Blåbær = lilla farge Skriv navn på eggene – bruk som bordkort

Slik får du innholdet ut av egget!

Plasser egget i kartongen/eggeglass slik at det står stødig.

En stoppenål er perfekt for å lage hull i egget. Bruk en liten flat gjenstand til dunke lett på nålen for å lage hull. Husk å være forsiktig.

Pirk hullet større, og gjør det samme på motsatt side av egget. Pass på å hold egget over noe som innholdet kan renne ut i.

Blås så ut innholdet i egget gjennom det ene hulet og ut det andre. Husk å få hull på eggeplommen med nålen, da blir det enklere å blåse ut alt innholdet.

Bruk så en sprøyte uten nål (kjøpes på apoteket), evt. et sugerør, til å skylle det tomme skallet med såpevann. Hold fingrene foran hullene og rist egget forsiktig. Gjenta et par ganger. Dette gjør man for at det ikke skal begynne å lukte. La skallene tørke før du begynner å male, tegne eller dekorere eggene.

Fest en tråd til en liten bit av en fyrstikk som man så fører ned gjennom hullet i egget og setter på tvers. Da kan du henge opp egget.

Sjekk ut denne oppskriften på hjemmelaget majones!


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER