Syltet rødløk

Syltet rødløk

Syltet rødløk. Det passer til alt! Og er nærmest et must i kjøleskapet til enhver tid. Rødløken blir mild og søtlig når den syltes, og er et ypperlig selskap til alt fra burgere, poke bowls, grillet kjøtt og i salater.

Til et lite syltetøyglass trenger du:

  • 2 rødløk
  • 50 g eplesidereddik
  • 100 g sukker
  • 2 timianstilker
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 laurbærblad (helst ferskt)

Kutt løken i tynne skiver, og ha løkskivene i et rent sylteglass. Kok opp eddiken, sukkeret, vannet, timianstilkene, hvitløken og laurbærbladene i en liten kjele. Hell laken over rødløkskivene, sett på et lokk, og la det avkjøles. La løken ligge i laken i minimum ett døgn før den skal spises.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER