Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

Er du så heldig at du har funnet mer sopp i skogen enn du klarer å spise opp? Da er kantarell, og annen sopp, perfekt å sylte. Du bevarer smakene, og lar du soppen stå en stund, utvikles faktisk smaken enda mer etterhvert. Her har vi valgt å sylte kantarell sammen med rødløk, men her kan du bruke kreativiteten, og sesongens andre råvarer til å variere.

Til ett stort glass trenger du:

  • 1 dl eddik 
  • 2 dl sukker 
  • 3 dl vann 
  • 1 rødløk 
  • 200–300 g ferske kantareller

Slik gjør du:

  1. Ha eddiken, sukkeret og vannet i en kjele. Kok det i 3 minutter, til sukkeret er oppløst.
  2. Skrell og kutt rødløken i båter. Rens kantarellene og riv de største i mindre biter.
  3. Ha rødløken og kantarellene i den varme syltelaken, og kok opp. La det trekke i 5 minutter.

Server de syltede kantarellene og rødløken i salater, på smørbrød eller som tilbehør til viltmiddagen.

Tips: oppbevar de syltede kantarellene på lufttette glass i kjøleskapet, eller et annet mørkt og svalt sted. Da kan de holde seg lenge, opptil flere uker. Men husk å være nøye med at du bruker helt rene eller steriliserte glass.


Siste poster

Linguini i kremet gresskarsaus  – smakfull Halloweenmat

Linguini i kremet gresskarsaus – smakfull Halloweenmat

LES MER
Plommesalsa og arme riddere

Plommesalsa og arme riddere

LES MER
Eple og gresskar - månedens smak i oktober

Eple og gresskar - månedens smak i oktober

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER