Syltede kantareller og rødløk

Er du så heldig at du har funnet mer sopp i skogen enn du klarer å spise opp? Da er kantarell, og annen sopp, perfekt å sylte. Du bevarer smakene, og lar du soppen stå en stund, utvikles faktisk smaken enda mer etterhvert. Her har vi valgt å sylte kantarell sammen med rødløk, men her kan du bruke kreativiteten, og sesongens andre råvarer til å variere.

Til ett stort glass trenger du:

  • 1 dl eddik 
  • 2 dl sukker 
  • 3 dl vann 
  • 1 rødløk 
  • 200–300 g ferske kantareller

Slik gjør du:

  1. Ha eddiken, sukkeret og vannet i en kjele. Kok det i 3 minutter, til sukkeret er oppløst.
  2. Skrell og kutt rødløken i båter. Rens kantarellene og riv de største i mindre biter.
  3. Ha rødløken og kantarellene i den varme syltelaken, og kok opp. La det trekke i 5 minutter.

Server de syltede kantarellene og rødløken i salater, på smørbrød eller som tilbehør til viltmiddagen.

Tips: oppbevar de syltede kantarellene på lufttette glass i kjøleskapet, eller et annet mørkt og svalt sted. Da kan de holde seg lenge, opptil flere uker. Men husk å være nøye med at du bruker helt rene eller steriliserte glass.

Velg blant en mengde inspirerende retter og sett sammen din egen meny eller velg en fast matkasse

Lag imponerende mat, imponerende enkelt