Sushibowl – enkelt, sunt og godt!

Sushibowl – enkelt, sunt og godt!

Sushi er en middagsrett som aldri går av moten. Den aller enkleste måten å lage hjemmelaget sushi på, må uten tvil være sushibowl. Følg oppskriften til Adam – da kan du rett og slett ikke bomme. Tilbehøret kan du selvsagt bytte ut og erstatte med det du selv måtte ønske. Sjekk gjerne hva du har tilgjengelig hjemme i kjøleskapet før du handler inn – her ligger det ofte mye som kan brukes!

Sushibowl

Dette trenger du:

Oppskriften er beregnet til 2 personer. Oppskriften kan enkelt dobles om du ønsker til 4 personer eller flere.

  • Basmatiris
  • 1 ts sushi su
  • 1 agurk
  • 1 avokado
  • En neve reddiker
  • 300 g laksefilet
  • En bunt frisk koriander
  • Sesamfrø
  • Ponzusaus

Dette gjør du:

  1. Kok opp nok ris til 2 personer og følg fremgangsmåte på pakken. Vend inn 1 ts sushi su rett før servering. Sushi su er en ferdig blanding av sukker, salt og risvineddik.
  2. Kutt 1 stk agurk i strimler, og skrell og kutt en bunt reddiker i tynne skiver. Del 1 stk avokade i to, fjern steinen, og bruk en skje til å skrape ut avokadokjøttet. Kutt avokadokjøttet i tynne skiver.
  3. Rist 1 pk sesamfrø i en tørr stekepanne på høy varme i 1-2 minutter, slik at frøene får en gyllen farge. Ha dem over på et kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir.
  4. Skjær 300 g laksefilet i tynne skiver med en skarp kniv.
  5. Finhakk en bunt koriander. Ha risen, laksen og grønnsakene fra punkt 2 i en skål eller dyp tallerken. Strø over sesamfrøene og korianderen, og servér med ponzusaus.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER