Squash
Det er to enkle retter jeg ofte lager med denne flotte grønnsaken, som kan minne litt om en agurk.
Den ene er en råmarinert squash- og sitrussalat med kaldpresset rapsolje, gressløk og timian. Den andre er ovnsbakt squash med olje og aromatisk krydder. Jeg deler squashen i terninger, og ovnsbaker den på høy varme med ras el hanout, en marokkansk krydderblanding, eller det syrlige og frukt-ige bærkrydderet sumac.
![Image alt text](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fadams-matkasse%2F446dda5b2c1c65686d2d193f09ac58be9a578204-1900x1200.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)
En annen delikatesse er de vakre gule squashblomstene, som med sin milde og søte smak, kan minne litt om den minste squashen fra de tidlige avlingene. Blomstene kan være vanskelig å få tak i. Derfor pleier jeg å plukke så mange som mulig når jeg finner dem i butikken, eller i åkeren. Noe av det beste jeg vet, er å lage en puré av ovnsbakt aubergine, squash og løk, friske urter og ricotta, fylle blomstene med puréen og dampe dem i ovnen.