Spinat

Spinat

De grønne, sprø og saftspente spinatbladene med den milde og aromatiske smaken, er en av de grønnsakene jeg bruker mest på kjøkkenet i vår- og sommersesongen.

Når den norske spinaten kommer i sesong i mai, pleier jeg alltid å legge spinaten i en bolle med iskaldt vann for å skylle av sanden på de vakre bladene med hver sin ulike form og tekstur. Det enkleste og beste jeg lager, er en vårsalat med spinat, reddiker, agurk og gressløk- og kjørvelolje.


Litt senere i sesongen, når spinatstilken er litt mer trevlete og seig, pleier jeg å fjerne stilken før jeg damper spinaten. Etter jeg har skylt spinaten, har jeg den rett i en kjele med lokk. Når spinaten så vidt har begynt å dampe, rister jeg på kjelen før jeg tilsetter litt revet hvitløk, olivenolje og meierismør. Dampet spinat er det perfekte tilbehøret på ethvert middagsbord i sommer.



Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER