Spicy sitrusskål

Spicy sitrusskål

Sitrusfruktene i denne desserten er en saftig og spennende smaksopplevelse. Ønsker du en ekstra vri på desserten, kan du presse over noen friske limedråper.

  • 1-2 porsjoner
  • 1 stk pomelo
  • 1 stk grapefrukt
  • 1 stk appelsin eller 2-3 klementiner
  • ½ stk lime
  • 1 ss sesamfrø
  • ¼ stk chili
  • 2 ss peanøtter
  • koriander
  • søt chilisaus
  • lettrømme

Kutt av toppen og bunnen på pomeloen. Lag et snitt i skallet fra topp til bunn på den ene siden, og riv skallet av. Riv ut båtene fra pomeloen, og ta gjerne av skinnet på båtene.

Perfekt helgefrokost: Pannekaker med bacon

Del appelsinen eller klementinene og grapefrukten i båter. Finhakk korianderen, chilien og peanøttene. Rist sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne på høy varme. Husk å røre jevnlig, slik at frøene ikke svir seg.

Ha pomelo-, grapefrukt- og appelsin- eller klementinbåtene i en stor skål. Dryss over korianderen, peanøttene, chilien og sesamfrøene. Kutt noen skiver fra den halve limen, og legg limeskivene til pynt på toppen. Skvis over saften fra resten av limen hvis du ønsker en syrligere smak. Server med søt chilisaus og lettrømme til, og dypp sitrusbåtene i rømmen og chilisausen.

Visste du at: Pomelo er en ganske stor, pæreformet sitrusfrukt med tykt skall. Den er i familie med grapefrukten, men har en søtere og mindre besk smak. Pomeloen finnes med grønt, gult og rødt fruktkjøtt. Grapefrukt antas å være en krysning mellom pomelo og appelsin. Den har en fremtredende bitter smak, men er samtidig frisk og søt.

Håper det smaker!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER