Spicy koteletter med hjemmelaget potetsalat

Spicy koteletter med hjemmelaget potetsalat

Finn frem sombreroen! Disse kotelettene er spicy etter klassisk meksikansk tradisjon, og vi varter opp med en fantastisk hjemmelaget potetsalat. Uansett om du vil putte den på grillen og imponere grillpartyet eller lage den i stekepannen er dette en svinaktig god innertier!

Les også: Imponer med hjemmelaget paprikasaus sammen til kotelettene!

Ingredienser for 4 porsjoner:

  • 1 pakke svinekoteletter
  • 400 g belindapoteter
  • meksikansk grillkrydder (eventuelt vanlig grillkrydder)
  • 1 rødløk
  • 1 boks rømmekolle (eller et halvt beger vanlig lettrømme)
  • 1 spisspaprika
  • solsikkeolje
  • salt
  • pepper
  • Les også: Hamburgeren med wow-faktor

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 250 grader.
  2. Skjær potetene i biter, og kok i 15–20 minutter.
  3. Skjær spisspaprika i grove biter og ha i en ildfast form. Vend inn litt olje og litt salt. Stek i ovnen 15–20 minutter.
  4. Dersom du ikke vil grille kotelettene kan du hoppe over til neste punkt. Grill kotelettene i 4–5 minutter på hver side eller til de er gjennomstekte.
  5. Stek kotelettene på høy varme i litt solsikkeolje i cirka 2 minutter på hver side. Skru ned varmen til middels og stek videre 2–3 minutter på hver side, eller til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med litt salt, pepper og grillkrydder.
  6. Potetsalat: Skrell og finhakk rødløken, og bland sammen med rømmen, litt salt og litt pepper. Sil vannet av potetene, skyll dem lett i kaldt vann og bland dem sammen med løken og rømmen. Les også: 12 tips som gjør deg til en grillkonge!

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER