Spicy blåskjellsuppe med med hvit fisk, gulrot og vårløk

Prøv Adams herlige, hjemmelagde blåskjellsuppe med brosme (eventuelt annen hvit fisk som f.eks torsk, sei, steinbit, lyr), gulrot og vårløk. I denne oppskriften har vi valgt brosme, fordi den har en fast konsistens og dermed ikke løser seg like enkelt opp i suppen som andre typer hvit fisk.

  • 1 stk sjalottløk
  • ca 1 kg blåskjell
  • ca 300 g brosmefilet (eller annen hvit fisk)
  • 1 stk chili
  • 2,5 dl eplejuice
  • ca 200 g gulrot
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 liter helmelk
  • 0.5 pk Vårløk
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss smør
  • olje
  • salt

Vask og rens ca 1 kg blåskjell i en stor bolle med kaldt vann. Fjern eventuelt “skjegg” som henger på skjellene. Kakk åpne skjell litt mot kjøkkenbenken. Hvis innmaten ikke beveger seg, skal skjellene kastes.

Skrell og finhakk banansjalottløk. Stek løken i en vid kjele med litt olje på middels høy varme i 1-2 minutter, til den er blank. Tilsett blåskjellene og eplejuice. Ha på lokk, og damp skjellene på høy varme i 4-5 minutter. Fjern skjell som ikke åpner seg. Sil kraften av i en bolle, og sett kjelen med blåskjellene til side.

Skrell og finhakk hvitløken og chili. Grovriv gulroten på et rivjern. Finhakk vårløk, og skjær brosmefileten (eller annen hvit fisk) i grove biter.

Blåskjellsuppe: Ha 3 ss smør i en kjele, og stek hvitløken, chilien og gulroten på høy varme i 1-2 minutter. Rør inn 3 ss hvetemel, kraften fra blåskjellene og helmelk. Kok opp under omrøring, og smak til med salt og pepper. Ha brosmen og vårløken i suppen, og la det trekke i 5-6 minutter, eller til fisken er gjennomkokt. Ha i blåskjellene, og servér!