Søtpotettoast med fetaost og pinjekjerner

Toast av surdeigsbrød, stekt i panne med godt smør. Toppet med most søtpotet og fetaost. En fest for ganen! Nydelig som lunsj, eller en lettere middag.

Du trenger (til 4 porsjoner)

  • 2 søtpoteter
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss smør
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 lime
  • 150 g fetaost
  • 1 pakke crispisalat

Slik gjør du

Skrell og del søtpotetene i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre, hell av vannet og la potetene kjøle seg ned. Stek brødet i smør til de får en fin farge. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Mos søtpotetene grovt med en gaffel, press over halve limen, og smak til med salt. Legg brødet på en tallerken, og fordel søtpotetene utover brødskivene. Topp med smuldret fetaost, crispisalaten og pinjekjernene. Avslutt med presset lime, olivenolje og litt flaksalt.