Smuldrepai med sommerens rabarbra

Smuldrepai med sommerens rabarbra

Kanskje du har en fin hageflekk hvor det vokser rabarbra, eller kanskje de selger stilkene på nærbutikken din nå i sesongen. Denne flotte sommergrønnsaken kan brukes til så mangt, som for eksempel hjemmelaget suppe, saft, bakverk og desserter. Vår versjon er en deilig smuldrepai!

Rabarbrakompott:

  • 600 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • Bakepapir

Topping:

  • 50 g havregryn
  • 50 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 70 g kjøleskapskaldt smør

Sett stekeovnen på 180 grader.

Rabarbrakompott: Skrell rabarbrastilkene, og ta vare på litt av skrellet. Kutt stilkene i ca. 10 cm lange staver. Legg stavene i en stekepanne, og varm dem på middels høy varme til væsken fra rabarbraen slipper ut. Skru ned til middels varme og strø over 2 dl sukker. Smak til med mer sukker om ønskelig. Ha på lokk, og la blandingen trekke i 10-15 minutter.

Topping: Skjær smøret i terninger, og bruk hendene til å smuldre smøret, melet, havregrynene og sukkeret sammen i en bolle. Hell rabarbrakompotten over i en paiform, men la litt av væsken være igjen i stekepannen. Dekk rabarbrakompotten med toppingen, og stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter. Rabarbrasirup: Varm opp resten av rabarbravæsken i stekepannen, og tilsett skrellet du har spart på. Gi blandingen et oppkok, og la den småkoke til den blir en sirup. Server paien varm sammen med sirupen og vaniljeis.

For gluten- og laktosefri versjon: Erstatt hvetemelet med 100 g jyttemel, bruk glutenfrie havregryn og laktosefritt smør, og server med laktosefri is.

Tips: Bruk en paiform med omkrets på ca. 23 cm.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER