Smakfull og enkel pasta

Smakfull og enkel pasta

En rett som er like enkel å lage som den smaker fantastisk høres kanskje umulig ut. Cacio e pepe er tett opptil nettopp det – den er både enkel å tilberede og svært smakfull. «Cacio e pepe» betyr rett og slett «ost og pepper» på italiensk, og er en klassisk romersk rett som har fått sin renessanse de siste årene. Vi utnytter den sterke smaken i osten for å sette smak på retten, derfor bør du bruke en ost som er lagret så lenge som mulig.

Dette trenger du:

– 400 g spagetti – 1 ss hel pepper – 2 ss smør – 50 gram revet pecorino-ost – 50 gram revet parmesan

Slik gjør du:

Knus pepperet i en morter i cirka ett minutt.

Kok opp rikelig med vann, og ha litt salt i vannet.

Ha spagettien i vannet og rør litt innimellom. Spagettien skal koke halvparten av det som er oppført som koketid.

Mens spagettien trekker smelter du smør i en stekepanne. Tilsett pepperet når smøret har smeltet. Stek i cirka ett minutt.

Ha cirka en desiliter pastavann i stekepannen og kok opp.

Reduser varmen til lav og ha først i pastaen, deretter parmesanosten. Rør osten godt inn til den har smeltet.

Når pastaen er al dente, tilsetter du pecorinoen. Hell over mer pastavann dersom sausen virker tørr.

Ha pastaen i en bolle og server umiddelbart. Ha gjerne nykvernet pepper og eventuelt noe grønt som pynt over retten.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER