Smakfull og enkel pasta

Smakfull og enkel pasta

En rett som er like enkel å lage som den smaker fantastisk høres kanskje umulig ut. Cacio e pepe er tett opptil nettopp det – den er både enkel å tilberede og svært smakfull. «Cacio e pepe» betyr rett og slett «ost og pepper» på italiensk, og er en klassisk romersk rett som har fått sin renessanse de siste årene. Vi utnytter den sterke smaken i osten for å sette smak på retten, derfor bør du bruke en ost som er lagret så lenge som mulig.

Dette trenger du:

– 400 g spagetti – 1 ss hel pepper – 2 ss smør – 50 gram revet pecorino-ost – 50 gram revet parmesan

Slik gjør du:

Knus pepperet i en morter i cirka ett minutt.

Kok opp rikelig med vann, og ha litt salt i vannet.

Ha spagettien i vannet og rør litt innimellom. Spagettien skal koke halvparten av det som er oppført som koketid.

Mens spagettien trekker smelter du smør i en stekepanne. Tilsett pepperet når smøret har smeltet. Stek i cirka ett minutt.

Ha cirka en desiliter pastavann i stekepannen og kok opp.

Reduser varmen til lav og ha først i pastaen, deretter parmesanosten. Rør osten godt inn til den har smeltet.

Når pastaen er al dente, tilsetter du pecorinoen. Hell over mer pastavann dersom sausen virker tørr.

Ha pastaen i en bolle og server umiddelbart. Ha gjerne nykvernet pepper og eventuelt noe grønt som pynt over retten.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER