Slik redder du brokkoli som er kokt for lenge

Hvordan redder du overkokt brokkoli? Fortsett å koke den!

Brokkoli som er kokt for lenge er ikke noe særlig. Den blir bløt, fargen slipper og den lukter ikke særlig godt. Men det er mulig å redde den! Tørk brokkolibukettene lett på et kjøkkenpapir, og legg dem i et bad av olivenolje og hvitløk i to timer. Høres det ikke deilig ut? Kokingen gjør at brokkolien mykner – da absorberer den de deilige smakene i oljen. Det hindrer også at brokkolien blir sprø når oljen er på sitt varmeste.

[Sjekk videoen: Slik lager du hjemmelaget majones]https://www.adamsmatkasse.no/blogg/slik-lager-du-hjemmelaget-majones/?c=FB_BLOGG&utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=pp()

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Dette trenger du:

– 1 eller 2 brokkoli – 3 dl olivenolje – 4 stk hvitløksfedd – 2 stk chili, halvert på langs – Havsalt – Nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Sett 2 liter vann på kok i en kjele.
  2. Del brokkolien i små buketter.
  3. Kok brokkolibukettene i fem minutter, og tørk dem deretter på kjøkkenpapir.
  4. Kutt hvitløksfeddene i tynne skiver, og ha dem i en stor/vid stekepanne på middels varme sammen med olivenoljen. Når hvitløken begynner å frese, tilsetter du chilien. La dette frese i et par minutter, og rør om i blandt.
  5. Ha i brokkolien, og krydre med salt og pepper. Rør godt rundt. Ha et lokk over pannen, og skru ned til lav varme. La det stå og godgjøre seg i to timer.
  6. Bruk en stekespade, og vend brokkolien et par ganger i løpet av de to timene. Vær forsiktig – det er lett å “brekke” brokkolien.
  7. Bruk en stor skje, og ha brokkolien over på et serveringsfat. Den smaker best varm eller ved romtemperatur.

Håper det smaker!

røv også: Allergivennlige spinatboller med gulrotsuppe