Slik redder du brokkoli som er kokt for lenge

Slik redder du brokkoli som er kokt for lenge

Hvordan redder du overkokt brokkoli? Fortsett å koke den!

Brokkoli som er kokt for lenge er ikke noe særlig. Den blir bløt, fargen slipper og den lukter ikke særlig godt. Men det er mulig å redde den! Tørk brokkolibukettene lett på et kjøkkenpapir, og legg dem i et bad av olivenolje og hvitløk i to timer. Høres det ikke deilig ut? Kokingen gjør at brokkolien mykner – da absorberer den de deilige smakene i oljen. Det hindrer også at brokkolien blir sprø når oljen er på sitt varmeste.

[Sjekk videoen: Slik lager du hjemmelaget majones]https://www.adamsmatkasse.no/blogg/slik-lager-du-hjemmelaget-majones/?c=FB_BLOGG&utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=pp()

Dette trenger du:

– 1 eller 2 brokkoli – 3 dl olivenolje – 4 stk hvitløksfedd – 2 stk chili, halvert på langs – Havsalt – Nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Sett 2 liter vann på kok i en kjele.
  2. Del brokkolien i små buketter.
  3. Kok brokkolibukettene i fem minutter, og tørk dem deretter på kjøkkenpapir.
  4. Kutt hvitløksfeddene i tynne skiver, og ha dem i en stor/vid stekepanne på middels varme sammen med olivenoljen. Når hvitløken begynner å frese, tilsetter du chilien. La dette frese i et par minutter, og rør om i blandt.
  5. Ha i brokkolien, og krydre med salt og pepper. Rør godt rundt. Ha et lokk over pannen, og skru ned til lav varme. La det stå og godgjøre seg i to timer.
  6. Bruk en stekespade, og vend brokkolien et par ganger i løpet av de to timene. Vær forsiktig – det er lett å “brekke” brokkolien.
  7. Bruk en stor skje, og ha brokkolien over på et serveringsfat. Den smaker best varm eller ved romtemperatur.

Håper det smaker!

røv også: Allergivennlige spinatboller med gulrotsuppe


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER