Slik lager du tradisjonsrik fårikål

Slik lager du tradisjonsrik fårikål

Fårikål er muligens det sikreste tegnet på at det er høst i Norge. Fårekjøttet er best om høsten, og har en karakteristisk god smak. Sammen med kål er det husmannskost som fremdeles slår an i 2015. Her har du en tradisjonell oppskrift på fårikål.

Til 4 personer trenger du:

– 1,5 kg hodekål – 1,5 kg fårikålkjøtt – hele pepperkorn – hvetemel – salt – vann

Slik gjør du:

– Del kålen i store, grove biter.

– Legg fårikålkjøtt, kål, 1 ts hele pepperkorn, 1/2 ss hvetemel og litt salt lagvis i en høy gryte i oppgitt rekkefølge. Dekk med vann, og gi det et oppkok. Skru så ned varmen og la det trekke med lokk i ca 2 timer, eller til fårikålkjøttet løsner fra beinet. Ønsker du ikke at kraften jevnes, kan du droppe hvetemel.

Høstens smakfulle fårikål serveres med nykokte poteter.


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER