Slik lager du tradisjonsrik fårikål

Slik lager du tradisjonsrik fårikål

Fårikål er muligens det sikreste tegnet på at det er høst i Norge. Fårekjøttet er best om høsten, og har en karakteristisk god smak. Sammen med kål er det husmannskost som fremdeles slår an i 2015. Her har du en tradisjonell oppskrift på fårikål.

Til 4 personer trenger du:

– 1,5 kg hodekål – 1,5 kg fårikålkjøtt – hele pepperkorn – hvetemel – salt – vann

Slik gjør du:

– Del kålen i store, grove biter.

– Legg fårikålkjøtt, kål, 1 ts hele pepperkorn, 1/2 ss hvetemel og litt salt lagvis i en høy gryte i oppgitt rekkefølge. Dekk med vann, og gi det et oppkok. Skru så ned varmen og la det trekke med lokk i ca 2 timer, eller til fårikålkjøttet løsner fra beinet. Ønsker du ikke at kraften jevnes, kan du droppe hvetemel.

Høstens smakfulle fårikål serveres med nykokte poteter.


Siste poster

Det er enkelt å bestille matkasse

Det er enkelt å bestille matkasse

LES MER
Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER
Adam lager pizza med villhjort fra Røros

Adam lager pizza med villhjort fra Røros

LES MER