Slik lager du tradisjonsrik fårikål

Slik lager du tradisjonsrik fårikål

Fårikål er muligens det sikreste tegnet på at det er høst i Norge. Fårekjøttet er best om høsten, og har en karakteristisk god smak. Sammen med kål er det husmannskost som fremdeles slår an i 2015. Her har du en tradisjonell oppskrift på fårikål.

Til 4 personer trenger du:

– 1,5 kg hodekål – 1,5 kg fårikålkjøtt – hele pepperkorn – hvetemel – salt – vann

Slik gjør du:

– Del kålen i store, grove biter.

– Legg fårikålkjøtt, kål, 1 ts hele pepperkorn, 1/2 ss hvetemel og litt salt lagvis i en høy gryte i oppgitt rekkefølge. Dekk med vann, og gi det et oppkok. Skru så ned varmen og la det trekke med lokk i ca 2 timer, eller til fårikålkjøttet løsner fra beinet. Ønsker du ikke at kraften jevnes, kan du droppe hvetemel.

Høstens smakfulle fårikål serveres med nykokte poteter.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER