Slik lager du superenkel hjemmelaget pesto

Slik lager du superenkel hjemmelaget pesto

De aller fleste tyr til glassene med pesto som man finner i butikken og tenker ikke over at det er superenkelt å lage en minst like god hjemmelaget pesto på egenhånd.

Anbefalt: Kanskje verdens beste hjemmelagde pizza?

Her er oppskriften på klassisk italiensk hjemmelaget pesto med basilikum, parmesan, pinjekjerner og olivenolje.

Dette trenger du for ett glass pesto:

  • 1 stor bunt basilikum (1-2 potter fra butikken)
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1-2 dl olivenolje
  • 1-2 hvitløksfedd (smak til)
  • 1-2 dl parmesan (smak til)
  • saften fra 1/2 – 1 sitron (smak til)
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløksfedd, parmesan, olivenolje og sitronsaft i et litermål eller lignende og kjør sammen med en stavmikser eller i en blender. Spe på med litt ekstra olivenolje om du ønsker en bløtere konsistens. Smak til med litt salt og pepper. Verre er det ikke!

TIPS: Ønsker du en ekstra god pesto kan du riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gyllenbrune før du mikser sammen pestoen.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER