Slik lager du superenkel hjemmelaget pesto

De aller fleste tyr til glassene med pesto som man finner i butikken og tenker ikke over at det er superenkelt å lage en minst like god hjemmelaget pesto på egenhånd.

Anbefalt: Kanskje verdens beste hjemmelagde pizza?

Her er oppskriften på klassisk italiensk hjemmelaget pesto med basilikum, parmesan, pinjekjerner og olivenolje.

Dette trenger du for ett glass pesto:

  • 1 stor bunt basilikum (1-2 potter fra butikken)
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1-2 dl olivenolje
  • 1-2 hvitløksfedd (smak til)
  • 1-2 dl parmesan (smak til)
  • saften fra 1/2 – 1 sitron (smak til)
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløksfedd, parmesan, olivenolje og sitronsaft i et litermål eller lignende og kjør sammen med en stavmikser eller i en blender. Spe på med litt ekstra olivenolje om du ønsker en bløtere konsistens. Smak til med litt salt og pepper. Verre er det ikke!

TIPS: Ønsker du en ekstra god pesto kan du riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gyllenbrune før du mikser sammen pestoen.