Slik lager du perfekt påskekylling!

Slik lager du perfekt påskekylling!

Kylling og påske går hånd i hånd – så hvorfor ikke varte opp med en perfekt kyllingmiddag denne påsken? Adam har satt sammen den ultimate kyllingretten for deg!

Kyllingbryst og salviesprøstekte kyllinglår med selleri- og eplekrem (2 porsjoner)

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling (cirka 1,2 kg)
  • salvie
  • 1 purreløk
  • 3 appelsiner
  • 500 g sellerirot
  • 2 grønne epler
  • 1/2 pakke rosenkål
  • 500 g kålrot
  • 1 pakke knaskerøtter
  • 50 g hasselnøtter
  • gressløk
  • melk
  • smør
  • honning
  • olje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Kyllingbryst stekt på skrog og sprøstekte kyllinglår

  1. Varm opp ovnen til 150 grader.
  2. Skjær lårene av kyllingen og legg til side.
  3. Bruk tommelen og press opp litt av skinnet på brystene slik at du får en lomme på hvert bryst. Legg et salvieblad og en liten klatt med smør i hver lomme. Krydre hele kyllingen med salt og pepper.
  4. Bak kyllingen i ovnen i cirka 35–40 minutter (bruk gjerne et steketermometer, når kyllingen når cirka 60–61 grader i kjernetemperatur er den klar).
  5. Lag et snitt langs beinet på lårene og kutt rundt beinet slik at du sitter igjen med kun kjøttet, bank kjøttet litt flatt med baksiden av en kjele og krydre med litt salt og pepper.
  6. Varm opp en stekepanne til middels/høy varme med litt olje, legg lårstykket med skinnsiden ned og legg litt press på den med en stålpanne eller lignende. La lårstykkene stå og steke til skinnet har fått en gyldenbrun jevn farge. Snu den deretter og stek i 2 minutter til.

Purreløk og appelsinsaus

  1. Rens og skjær opp purreløk i skiver.
  2. Varm opp en kjele med 1 ss smør og stek purreløken til den er blank.
  3. Når purreløken er blitt blank tilsetter du 2 ss honning og saften fra 3 appelsiner, og kok til omtrent halvparten er fordampet.
  4. Smak til med litt salt og finhakket gressløk.

Selleri og eplekrem

  1. Skrell sellerirot og epler og skjær dem i terninger.
  2. Ha selleriroten i en kjele og dekk med vann og kok til den er mør, altså i cirka 20 minutter. Tilsett epleterningene de siste fem minuttene.
  3. Sil av vannet og kjør sellerirot sammen med 2 dl melk og 2 ss smør i en stavmikser. Smak til med litt salt.

Stekte grønnsaker med hasselnøtter

  1. Rens og del rosenkål i to.
  2. Skrell kålroten og del i jevne biter.
  3. Skjær av toppen på gulrøttene, og grovhakk hasselnøtten.
  4. Varm opp en vid steikepanne med litt olje og stek grønnsakene og nøttene sammen til de har fått en gyldenbrun farge. Tilsett deretter 2 ss smør og stek videre til smøret er smeltet.
  5. Vend inn litt fin hakket gressløk.

Siste poster

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

LES MER
Vaniljeglasert kålrot

Vaniljeglasert kålrot

LES MER
Syltet rødløk

Syltet rødløk

LES MER
Adams sommerquiz

Adams sommerquiz

LES MER