Slik lager du appelsinmarmelade

Slik lager du appelsinmarmelade

Søt, syrlig og god appelsinmarmelade til vafler, pannekaker eller på brødskiva. Uansett hva du har den til- vi garanterer påskestemning!

Her kan du bruke marmeladen: 17 gode vaffeltips!

Du trenger:

  • 2 dl sukker
  • 2 stk appelsin
  • dl vann
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk anis

Slik gjør du:

Kok opp vann og sukker i ca. 5 minutter, til du har en tykk sukkerlake. Skrell skallet av appelsinene uten å få med det hvite. Kutt appelsinskallet i så tynne skiver du klarer, og kok sammen med sukkerlaken i ca. 10 minutter. Press saft fra en appelsin, og ha i blandingen. Avslutt med kanel og anis i blandingen, og rør med jevne mellomrom. Marmeladen skal bli tykk i konsistensen. Ha til slutt marmeladen i et rent glass med lokk. La marmeladen hvile så lenge du kan, helst over natten – da vil smaken fra skallet trekkes perfekt inn i marmeladen. Husk at sukkerlake ofte blir litt klissete, så marmeladen vil naturlig nok være litt mer klissete enn syltetøy. Lykke til og nyt appelsiner i påsken!


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER