Slik lager du appelsinmarmelade

Søt, syrlig og god appelsinmarmelade til vafler, pannekaker eller på brødskiva. Uansett hva du har den til- vi garanterer påskestemning!

Her kan du bruke marmeladen: 17 gode vaffeltips!

Du trenger:

  • 2 dl sukker
  • 2 stk appelsin
  • dl vann
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk anis

Slik gjør du:

Kok opp vann og sukker i ca. 5 minutter, til du har en tykk sukkerlake. Skrell skallet av appelsinene uten å få med det hvite. Kutt appelsinskallet i så tynne skiver du klarer, og kok sammen med sukkerlaken i ca. 10 minutter. Press saft fra en appelsin, og ha i blandingen. Avslutt med kanel og anis i blandingen, og rør med jevne mellomrom. Marmeladen skal bli tykk i konsistensen. Ha til slutt marmeladen i et rent glass med lokk. La marmeladen hvile så lenge du kan, helst over natten – da vil smaken fra skallet trekkes perfekt inn i marmeladen. Husk at sukkerlake ofte blir litt klissete, så marmeladen vil naturlig nok være litt mer klissete enn syltetøy. Lykke til og nyt appelsiner i påsken!