SKREI – KREMEN AV NORSK SJØMAT

SKREI – KREMEN AV NORSK SJØMAT

Skreien kalles et lite norsk mirakel. Det er en gyteklar torsk som svømmer fra det kalde Barentshavet i nord, og ned langs norskekysten for å bidra til neste generasjon med torsk. Strekningen er på over 1000 kilometer, og kan sammenlignes med avstanden fra Oslo til Bergen, og tilbake igjen! Den lange svømmeturen gjør at skreien – bokstavelig talt – er fast i fisken.

Lyst på skrei til middag? Prøv sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner.

Kort skreisesong

Skreien kjennetegnes av at den har et fastere kjøtt, i tillegg til at kjøttet er hvitere og mer delikat enn det vanlige torskekjøttet. Skreiens korte sesong varer fra slutten av januar til slutten av mars. Den oppholder seg ved norskekysten i denne korte perioden for å gyte, før den svømmer tilbake til Barentshavet. I Norge er vi utrolig heldige som har muligheten til å spise skrei så fersk at den svømte i havet bare noen dager før den skal tilberedes. Skreisesongen er i gang, og akkurat nå fanges det tonnevis av skrei i Norge. Den beste skreien får du levert hjem i matkassen din. First Seafood sikrer høy kvalitet.

First Seafood er en leverandør som setter bærekraft og kvalitet i høysetet, noe som gjør at du kan være sikker på at du alltid får de beste sjømatproduktene på markedet fra Adams Matkasse.

Tekst i samarbeid med First Seafood og Norges Sjømatråd. Foto: Roland Persson


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER