SKREI – KREMEN AV NORSK SJØMAT

SKREI – KREMEN AV NORSK SJØMAT

Skreien kalles et lite norsk mirakel. Det er en gyteklar torsk som svømmer fra det kalde Barentshavet i nord, og ned langs norskekysten for å bidra til neste generasjon med torsk. Strekningen er på over 1000 kilometer, og kan sammenlignes med avstanden fra Oslo til Bergen, og tilbake igjen! Den lange svømmeturen gjør at skreien – bokstavelig talt – er fast i fisken.

Lyst på skrei til middag? Prøv sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner.

Kort skreisesong

Skreien kjennetegnes av at den har et fastere kjøtt, i tillegg til at kjøttet er hvitere og mer delikat enn det vanlige torskekjøttet. Skreiens korte sesong varer fra slutten av januar til slutten av mars. Den oppholder seg ved norskekysten i denne korte perioden for å gyte, før den svømmer tilbake til Barentshavet. I Norge er vi utrolig heldige som har muligheten til å spise skrei så fersk at den svømte i havet bare noen dager før den skal tilberedes. Skreisesongen er i gang, og akkurat nå fanges det tonnevis av skrei i Norge. Den beste skreien får du levert hjem i matkassen din. First Seafood sikrer høy kvalitet.

First Seafood er en leverandør som setter bærekraft og kvalitet i høysetet, noe som gjør at du kan være sikker på at du alltid får de beste sjømatproduktene på markedet fra Adams Matkasse.

Tekst i samarbeid med First Seafood og Norges Sjømatråd. Foto: Roland Persson


Siste poster

Det er enkelt å bestille matkasse

Det er enkelt å bestille matkasse

LES MER
Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER
Adam lager pizza med villhjort fra Røros

Adam lager pizza med villhjort fra Røros

LES MER