SKREI – KREMEN AV NORSK SJØMAT

SKREI – KREMEN AV NORSK SJØMAT

Skreien kalles et lite norsk mirakel. Det er en gyteklar torsk som svømmer fra det kalde Barentshavet i nord, og ned langs norskekysten for å bidra til neste generasjon med torsk. Strekningen er på over 1000 kilometer, og kan sammenlignes med avstanden fra Oslo til Bergen, og tilbake igjen! Den lange svømmeturen gjør at skreien – bokstavelig talt – er fast i fisken.

Lyst på skrei til middag? Prøv sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner.

Kort skreisesong

Skreien kjennetegnes av at den har et fastere kjøtt, i tillegg til at kjøttet er hvitere og mer delikat enn det vanlige torskekjøttet. Skreiens korte sesong varer fra slutten av januar til slutten av mars. Den oppholder seg ved norskekysten i denne korte perioden for å gyte, før den svømmer tilbake til Barentshavet. I Norge er vi utrolig heldige som har muligheten til å spise skrei så fersk at den svømte i havet bare noen dager før den skal tilberedes. Skreisesongen er i gang, og akkurat nå fanges det tonnevis av skrei i Norge. Den beste skreien får du levert hjem i matkassen din. First Seafood sikrer høy kvalitet.

First Seafood er en leverandør som setter bærekraft og kvalitet i høysetet, noe som gjør at du kan være sikker på at du alltid får de beste sjømatproduktene på markedet fra Adams Matkasse.

Tekst i samarbeid med First Seafood og Norges Sjømatråd. Foto: Roland Persson


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER