Saltbakt sellerirot

Saltbakt sellerirot

Ovnsbakt sellerirot er saftig og aromatisk i smaken. Du kan ovnsbake den slik den er, eller pakke den inn i salt før du har den i ovnen. Saltet vil bidra til en raffinert smak.

  • 1 kg sellerirot
  • 2 dl grovt salt
  • 2 ss vann
  • 4 ts smør
  • 4 ss kruspersille
  • Aluminiumsfolie


  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Finhakk persillen. Skyll og skrubb selleriroten. Bruk gjerne en liten kniv eller skje til å skrape ut jordrestene i gropene.
  3. Ha saltet i en skål, og bland inn 2 ss vann, til saltet har fått en grøtete konsistens. Bruk gjerne en stavmikser om du har det.
  4. Pakk selleriroten inn i saltet, også inn i aluminiumsfolie. Stek selleriroten i ovnen i 2–2,5 time, til den er gjennomstekt.
  5. Fjern saltet, og del selleriroten i fire. Server persillen og smøret til retten.

Siste poster

Rosenkålsalat med appelsin, tranebær og hakkede hasselnøtter

Rosenkålsalat med appelsin, tranebær og hakkede hasselnøtter

LES MER
Julens sopp- og linsestek

Julens sopp- og linsestek

LES MER
Ribbeoppskriften kokkene bruker

Ribbeoppskriften kokkene bruker

LES MER
Helstekt kalkun med stuffing, mandelpoteter og hjemmelaget saus på kraft

Helstekt kalkun med stuffing, mandelpoteter og hjemmelaget saus på kraft

LES MER