Saltbakt sellerirot

Saltbakt sellerirot

Ovnsbakt sellerirot er saftig og aromatisk i smaken. Du kan ovnsbake den slik den er, eller pakke den inn i salt før du har den i ovnen. Saltet vil bidra til en raffinert smak.

  • 1 kg sellerirot
  • 2 dl grovt salt
  • 2 ss vann
  • 4 ts smør
  • 4 ss kruspersille
  • Aluminiumsfolie


  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Finhakk persillen. Skyll og skrubb selleriroten. Bruk gjerne en liten kniv eller skje til å skrape ut jordrestene i gropene.
  3. Ha saltet i en skål, og bland inn 2 ss vann, til saltet har fått en grøtete konsistens. Bruk gjerne en stavmikser om du har det.
  4. Pakk selleriroten inn i saltet, også inn i aluminiumsfolie. Stek selleriroten i ovnen i 2–2,5 time, til den er gjennomstekt.
  5. Fjern saltet, og del selleriroten i fire. Server persillen og smøret til retten.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER