Saltbakt sellerirot

Saltbakt sellerirot

Ovnsbakt sellerirot er saftig og aromatisk i smaken. Du kan ovnsbake den slik den er, eller pakke den inn i salt før du har den i ovnen. Saltet vil bidra til en raffinert smak.

  • 1 kg sellerirot
  • 2 dl grovt salt
  • 2 ss vann
  • 4 ts smør
  • 4 ss kruspersille
  • Aluminiumsfolie


  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Finhakk persillen. Skyll og skrubb selleriroten. Bruk gjerne en liten kniv eller skje til å skrape ut jordrestene i gropene.
  3. Ha saltet i en skål, og bland inn 2 ss vann, til saltet har fått en grøtete konsistens. Bruk gjerne en stavmikser om du har det.
  4. Pakk selleriroten inn i saltet, også inn i aluminiumsfolie. Stek selleriroten i ovnen i 2–2,5 time, til den er gjennomstekt.
  5. Fjern saltet, og del selleriroten i fire. Server persillen og smøret til retten.

Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER