Salat med grillet radicchio rosso

Radicchio rosso kommer virkelig til sin rett når den grilles. Den ellers bitre smaken, blir rundere og søtere. Radicchio rosso, sammen med pære, blåmuggost og honningvinaigrette gir en utrolig smakfull salat. Det perfekte tilbehør til kjøttretter eller pasta, men også helt nydelig for seg selv.

Salat

  • 1 stor radicchio rosso
  • 1 pære
  • 1 dl grovhakkede hasselnøtter
  • 1 dl blåmuggost

Vinaigrette

  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft, gjerne fra grillet sitron
  • 1 ss honning
  • 1/2 ts hav- eller flaksalt
  • 1 krm nykvernet pepper


Lag vinaigretten ved å blande alle ingrediensene. Kutt salaten i båter, og la stammen holde båtene sammen. Pensle på litt olivenolje og grill den på høy varme til den bare akkurat faller litt sammen. Legg salaten på et stort fat, hell over litt av vinaigretten. Kutt pæren i båter, og topp salaten med pærebåtene og ristede hasselnøtter, og smuldre over osten. Hell over resten av dressingen og ta noen tak med pepperkvernen over.