Rosenkål

Rosenkål

Det er noe eksotisk med å gå ut på en åker med rosenkål og se hvordan de vokser. På rekke og rad står de, som små palmetrær, med stammene fulle av de grønne, små perlene. Mange forbinder rosenkålen med julemiddagen, men jeg bruker denne C-vitaminrike grønnsaken hele sesongen. Det vil si fra august til januar. Trikset er å tilberede den riktig. En overstekt eller overkokt rosenkål blir lett bitter, men om du damper eller steker den lett i pannen, får du fram den delikate kålsmaken. Litt søt, bare en anelse bitter. Og helt nydelig.


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER