Røkelaks med vårprimører, revet egg, ertespirer og urtevinaigrette

Hvor deilig er det ikke å kunne komponere en smaksrik og fargerik salat av friske grønnsaker og hjemmedyrkede ertespirer? Polkabeten har et unikt mønster i rosa og hvitt som virkelig setter farge på denne retten sammen med asparges og gulrøtter i løvtynne skiver. Kuttingen av grønnsakene krever litt tålmodighet, men resultatet vil bli fantastisk.

Du trenger:

  • 20 skiver røkelaks
  • 4 hardkokte egg
  • 50 g ertespirer (også kalt ertekarse)
  • 8 stk reddiker
  • 8 stk asparges
  • 2 stk minigulrøtter
  • 1 stk nepe
  • 1 stk minipolkabete
  • 1 ss finhakket dill
  • 1 ss finhakket persille
  • ½ ts dijonsennep
  • 1 ts finhakkede kapers
  • 2 ss sitronsaft
  • 8 ss olivenolje
  • 1 ts honning
  • Salt

Slik gjør du det:

  1. Kutt reddikene, aspargesene, gulrøttene, nepen og polkabeten i så tynne skiver som mulig.
  2. Urtevinaigrette: Bland sammen dillen, persillen, olivenoljen, sitronsaften, kapersen, dijonsennepen og honningen. Smak til med salt og pepper.
  3. Bland grønnsakene sammen med urtevinaigretten.
  4. Fordel røkelaksskivene utover fire tallerkener og fordel grønnsakene på toppen laksen. Riv ett egg over hver tallerken med et rivjern. Topp tallerkenene med ertespirene og server!

Tips: Bruk et mandolinjern eller en ostehøvel til å kutte grønnsakene!

Les her hvordan du dyrker ertespirer.