Rødbeter

Rødbeter

Det er knapt noen andre grønnsaker som kan måle seg med en bunt rødbeter med grønne blader.

Jeg tar alltid vare på rødbetebladene, og bruker dem på samme måte som spinat. Rødbetebladene steker jeg på middels høy varme i litt olivenolje med et knust hvitløksfedd. For å heve smaken pleier jeg å smuldre litt pecorino over ved servering.

Rotgrønnsaken med den dype, røde fargen har en mild smak av jord med masse sødme. Sødmen kommer ytteligere frem når du ovnsbaker eller koker den, men rødbeten passer også til sylting, råkost eller en av mine favoritter; fermentering. Jeg skreller og grovriver rødbetene på et rivjern, og knar inn litt havsalt, til rødbetene begynner å slippe væske. Jeg strør litt fennikel- og dillfrø over rødbetene før jeg legger dem på et sterilisert Norgesglass. Deretter legger jeg et beteblad på toppen, og avslutter med en flat, kokt sten før jeg skrur på Norgesglasslokket. Jeg lar rødbetene fermentere i 1 til 2 uker på kjøkkenbenken.

Få oppskriften på en søt, dyrlig og fargerik salat med rødbeter her.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER