Ramsløkpesto

Når ramsløken blomstrer om våren spres en nydelig duft av mild hvitløk i norske skoger. Denne viltvoksende løkplanten har i siste tiden blitt en både kjent og kjær gjest på norske matbord. Og nå som det begynner å dra seg mot grillsesong, kan man kan aldri få nok av gode oppskrifter på sauser til grillmaten. Denne smaksrike pestoen passer helt perfekt både til fisken, kjøttet og de grillede grønnsakene. Den kan selvfølgelig bli brukt som en vanlig pesto også, til pastaen, på brødet og på tapasbordet!

Du trenger:

  • 50 g valnøttskjerner
  • 4 dl blad av ramsløk
  • 1 dl persille (for mildere smak)
  • 3 dl olivenolje
  • Salt og pepper
  • Nyrevet vellagret hardost

Fremgangsmåte:

Det enkleste er å lage sausen i
en stavmikser eller blender.
Knus valnøttskjernene først noen sekunder, legg deretter i ramsløken og eventuelt persillen om man liker en litt mildere smak.

Tilsett oljen i en tynn stråle med omrøring til sausen er tykt­ flytende. Smak til med salt, svart pepper og revet ost.