Radicchio rosso

Radicchio rosso

Radicchio rosso. En rød salat som like ofte omtales med sitt italienske navn som sitt norske, rosensalat. Og det med all rett.

For denne salaten finner du ofte i det som ikke sjelden kalles matland nummer én. I risottoen, stekt i pancettapastaen eller som grillet tilbehør til bisteccaen. Jeg liker denne råvaren klart best når den er varmebehandlet. Da erstattes den ganske bitre smaken med en rundere og søtere smak. Og å legge opp en perfekt stekt halvdel av denne purpurrøde skjønnheten på tallerkenen, det er en ren fryd for øyet.


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER