Purresmør

Purresmør

Luftig purresmør med brent purre smaker fantastisk. Det passer godt til både kjøtt, fisk og vegetarretter, og det holder seg lenge i kjøleskapet, så lag gjerne litt ekstra.

  • 200 gram romtemperert meierismør
  • 1 purre
  • salt


Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Pisk smøret i en kjøkkenmaskin, og smak til med salt.  Kutt av den grønne delen på purren. Ha resten av purren på en rist, og stek den i ovnen i 30 minutter. Skrell av det brente, og kutt purren i tynne skiver. Finhakk den brente delen. Vend purreskivene og den brente purren inn med smøret. Ha smøret over på et bakepapir, rull det sammen, og ha smøret i kjøle­skapet.



Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER