Prøv rabarbra- og tomatkompott til grillmaten

Prøv rabarbra- og tomatkompott til grillmaten

Sesongens rabarbra er endelig her! Denne enkle og smakfulle oppskriften på rabarbra- og tomatkompott må du prøve til grillmaten. Ønsker du å bruke rabarbra- og tomatkompotten som syltetøy eller til dessert? Følg samme fremgangsmåte, men dropp løken!

Ingredienser

4 tomater 2 rabarbrastenger 1/2 gul løk 2 ss olivenolje 1 dl vann 2 ss sukker salt

Slik gjør du:

Skjær tomatene og rabarbrastengene i små biter, og finhakk løken. Varm opp en liten kjele til middels/høy varme med olivenolje, og stek løken til den er blank. Tilsett deretter tomat, rabarbra, vann og sukker, og la blandingen småkoke i ca 10 minutter til du får en kompott (syltetøy-konsistens). Koketiden kan variere med størrelsen på grønnsaksbitene. Smak til med litt salt før servering.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER