Prøv Adams 17. mai-pavlova!

Pavlova er perfekt å lage dagen før 17. mai. Den kan stå i kjøleskapet natten over, mens pyntingen kan du godt ta på selve dagen, slik at bærene holder seg friske! Se også: For den avanserte: 17. mai-kake i flaggets farger

Marengs

6 eggehviter 250 g sukker 2 ts maizenna 2 ts sitronsaft

Vaniljekrem

2,5 dl melk 4 stk eggeplommer ca 3 ss sukker 1 ss maizenna 1 stk vaniljestang

Pynt

1 kurv jordbær 1 kurv bringebær 1 kurv blåbær 1 neve frisk sitronmelisse Melis

Fremgangsmåte

Marengs

Sett stekeovnen på 200 grader. Skill eggene og pisk eggehviten sammen med halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett resten av sukkeret, maizenna og sitronsaft og pisk til en stiv marengs. Ha bakepapir på et stekebrett, og fordel marengsen utover med en slikkepott til en sirkelform. Stek i ovnen på nederste rille. Sett temperaturen ned til 100 grader med en gang du har satt marengsen i ovnen, og stek i 60-70 minutter. Den skal være sprø på yttersiden og myk inni. Kjøl ned til romtemperatur.

Vaniljekrem

Kok opp melk, sukker og vaniljestang i en kjele (skrap ut frøene, og ha både stangen og frøene i væsken). Bland sammen maizenna og egg i en bolle. Tilsett litt av melkeblandingen med eggeblandingen og rør godt. Tilsett så resten av melkeblandingen (litt etter litt) samtidig som du rører godt. Sil deretter væsken tilbake i kjelen, og fjern vaniljestangen og frøene som ligger igjen i silen. Varm blandingen til rett under kokepunktet under omrøring, og kjøl deretter ned til romtemperatur.

Ha vaniljekremen oppå marengsbunnen, og pynt med bær og sitronmelisse. Topp med litt siktet melis før servering!

TIPS til oppbevaring av bær!

Bær høstes nær innpå naturlig fullmodning, og kan derfor oppbevares i kjøleskapet.