Potetvafler med sjømat, rømme, dill og rødløk

Potetvafler med sjømat, rømme, dill og rødløk

En sikker vinner når man får gjester på besøk er å sette sammen en rask vaffelrøre. Vil du virkelig imponere kan vi anbefale deg å lage vafler med poteter servert med gode kilder til omega 3 som laks og rogn. Dette hever vaffelserveringen til et nytt nivå, og du får i deg viktige næringsstoffer samtidig.

Ingredienser:

400 g mandelpoteter

100 g smør

2 stk egg

4 dl kulturmelk

1 dl helmelk

100 g hvetemel

50 g rugmel

0,5 ts salt

1 stk rødløk

1 stk sitron

fersk dill

100 g reker

1 glass rogn (lodderogn, rognkjeksrogn, løjrom)

200 g røykelaks/gravlaks

1 boks rømme

  1. Legg potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, skru varmen ned til middels, og la potetene trekke i vannet i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Smelt smøret i en kjele.
  3. Vaffelrøre: Bland sammen eggene, kulturmelken, helmelken, hvetemelet, rugmelet, saltet og det smeltede smøret i en bolle.
  4. Sil vannet av potetene, og mos dem godt sammen med en gaffel eller en stavmikser. Vend potetblandingen inn i vaffelrøren.
  5. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek potetvaflene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
  6. Finhakk rødløken og kutt sitronen i båter.
  7. Server potetvaflene med rødløken, dillen, rognen, rekene og røykelaksen, og server sitronbåtene og rømmen ved siden av.

Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER