Ponzusaus på 1-2-3

Ponzusaus på 1-2-3

Skal du lage noe godt i helgen? Prøv ponzusaus! Ponzusaus er en asiatisk klassiker som passer godt til fisk og sjømat, kylling og grillmat. Ypperlig til sushi, også!

Prøv også: Bananpannekaker – perfekt søndagsfrokost!

Du trenger:

– 4 ss soyasaus – 1 ts fish sauce – 4 ss riseddik – 5 ss sitronsaft – 2 ts brunt sukker – 1/2 stk finhakket chili – 1 ts finhakket ingefær – 2 ss finhakket vårløk – Et par miniagurk, evt. 1/2 stk agurk

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene utenom agurken i en liten kjele, og kok på lav varme til sukkeret er oppløst. Når den er ferdig kan du sile av grønnsakene om du vil det, eller ha dem med videre i sausen. Knus miniagurkene med baksiden av en kniv, og server med ponzusausen. Avkjøl gjerne sausen i kjøleskap før bruk, da smaker den enda bedre!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER