Persisk gryte perfekt i høstkulden!

Persisk gryte perfekt i høstkulden!

Fra vår konkurranse i høst der våre kunder og engasjerte følgere på Facebook sendte inn oppskrifter til Adam og menyteamet hadde vi tre vinnere. En av disse var Juni Dahl med sin spennende, persiske gryte. Vi synes denne var kanongod på smak, og ønsker å dele den med dere!

Persisk gryte med hvitløk, chili og ingefær

Ingredienser

  • Essenzaris
  • Gul løk
  • Gul paprika
  • Hvitløksfedd
  • Ingefær
  • Kjøttdeig
  • Rød chili
  • Sopp
  • Stangselleri
  • Tomat
  • Karripulver
  • Olje
  • Pepper
  • Salt
  • Tørket oregano
  • Tørket persille

Slik gjør du

  1. Kok 3 dl essenzaris i 6 dl vann i 12-14 minutter.
  2. Finhakk 2 stk gul løk, 1 bit ingefær og 1 stk rød chili, og press 2 stk hvitløksfedd. Stek i en kjele på høy varme med 1 ss olje i 5-6 minutter sammen med ca 600 g kjøttdeig.
  3. Kutt 1 boks sopp, 1/2 bunt stangselleri og 4 stk tomat i grove biter, og stek sammen med kjøttdeigen i ca 4 minutter.
  4. Krydre med 1 ts karripulver, 1 ts tørket oregano og 1 ts tørket persille, og ha på 3 dl vann. Kok på middels varme i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Server persisk gryte med ingefær, chili og hvitløk.

Adam og menyteamet ønsker dere alle en god middagsuke!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER