Pannestekt fjellørret med kremet spisskål, hardangerepler og frisk dill

Pannestekt fjellørret med kremet spisskål, hardangerepler og frisk dill

Alle som noen gang har vært på fisketur, kjenner til følelsen. Når det plutselig napper i snøret og timer med venting endelig gir uttelling. Hvis du i tillegg drar opp en fjellørret fra det iskalde, krystallklare vannet som faller ned fjellsidene, vet du at middagen vil være i verdensklasse. Får du tak i fjellørret fra Tyssedal i Hardanger sitter du på en virkelig delikatesse, og legger du til noen perfekt røde og syrlige hardangerepler i sesong, og en frisk eplesider fra en av de mange lokale produsentene langs Hardangerfjorden, da er du ganske sikker på at du har et herremåltid i vente.

Til 2 personer trenger du:

  • 1 fersk fjellørret (fra Hardanger) 
  • Salt og pepper
  • Smør
  • 1 spisskål
  • 2 Hardangerepler
  • 1 dl eplesider (fra Hardanger) - alternativt kan du bruke en god eplejuice fra Hardanger.
  • 2 ss crème fraîche
  • Dill

Slik gjør du:

  1. Rens, skyll og tørk fisken. Skjær hodet av fisken, og lag små snitt i skinnet på begge sider. Krydre med salt og pepper på begge sider og på innsiden av fisken. 
  2. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 2 ss smør. Stek fjellørreten i 3–4 minutter på hver side. Legg fisken over på en tallerken, og la den hvile mens du lager tilbehøret. 
  3. Vask og kutt spisskålen i grove biter. Skyll og del eplene i terninger. Tørk ut stekepannen som du stekte fisken i, og varm den opp til middels varme. Ha i 1 ss smør og stek kålen i 2–3 minutter til den faller sammen og blir myk.
  4. Ha 1 dl eplesider (eller eplejuice om du bruker det) i stekepannen, og kok i 2 minutter. Tilsett eplebitene og crème fraîchen, og la det hele koke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Anrett på tallerkenen, og topp med frisk dill.


Siste poster

Linguini i kremet gresskarsaus  – smakfull Halloweenmat

Linguini i kremet gresskarsaus – smakfull Halloweenmat

LES MER
Plommesalsa og arme riddere

Plommesalsa og arme riddere

LES MER
Eple og gresskar - månedens smak i oktober

Eple og gresskar - månedens smak i oktober

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER