Ovnsbakt løk

Grillet eller ovnsbakt  løk er så godt at det nesten kan være en liten rett i seg selv toppet med litt god olje, flaksalt, noen dråper sitronsaft og finhakkede urter.

  • 4 stk gul løk
  • 1 ss vanlig olivenolje
  • frisk timian og/eller rosmarin
  • salt
  • smør


Varm opp stekeovnen til 200 grader. Kutt av toppen på løken. Store løk kan eventuelt deles på midten. Fjern det løse skallet. Resten skal sitte på. Grill løken med snittflaten ned, til den har en skikkelig grillskorpe. Skru ned varmen på grillen, snu løken, dekk den med aluminiumsfolie, og grill den til den er mør. Legg løken i en ildfast form, og topp dem med noen biter smør, litt salt og urter. Stek løken i ovnen i omtrent 50 minutter, eller til den er helt myk når du klemmer forsiktig på den.