Ovnsbakt lakserygg med ertekrem og eple- og myntesalsa

Laks er en kjær favoritt for mange, men har du prøvd å servere den sammen med eple- og myntesalsa? Med denne oppskriften kan du diske opp en lekker, fargerik og velsmakende forrett på bare 20 minutter!

Til 4 porsjoner

Ingredienser

  • 300 g lakserygg
  • 200 g frosne erter
  • 4 stk reddiker
  • 50 g ertespirer
  • 1 stk grønt eple
  • 2 ss finhakket fersk mynte
  • Saften fra ½ lime
  • ½-1 dl melk
  • 1 ss smør
  • Olivenolje
  • Salt

Fremgangsmåte

Ovnsbakt laks: Sett stekeovnen på 80 grader. Legg laksen i en ildfast form, og stek den i ovnen i ca. 20 minutter, eller til kjernetemperaturen er på ca. 45 grader.

Ertekrem: Kok ertene i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell deretter av vannet, og kjør ertene til en glatt krem i en blender eller med en stavmikser, sammen med ½-1 dl melk. Start med en liten mengde melk, og spe på til ertekremen har ønsket konsistens.

Eple- og myntesalsa: Kutt eplet i små terninger, og ha epleterningene i en skål. Vend inn mynten, 6 ss olivenolje og limesaften. Smak til med salt.

Servering: Skjær den ferdigstekte laksen i fire omtrent like store stykker. Kutt reddikene i tynne skiver. Fordel ertekremen utover fire tallerkener, og legg ett fiskestykke midt på hver tallerken. Ha over eple- og myntesalsasen, topp med reddikskivene og ertespirene, og server!

Les her hvordan du dyrker ertespirer.