Oppskrift: Ovnsbakt lyr med blomkålpuré og sauce vierge

Oppskrift: Ovnsbakt lyr med blomkålpuré og sauce vierge

Fisk til middag i dag? Da bør du prøve denne oppskriften! Enkel, rask og sunn. Og ikke minst; fantastisk god! Bruk gjerne torsk, sei eller annen hvit fisk om du ikke får tak i lyr. Funker ypperlig med laks, også!

Prøv også: Mangodressingen du MÅ prøve til kylling!

Ingredienser (til 4 porsjoner):

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk blomkål
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 1 glass kapers
  • ca 800 g lyrfilet (evt. sei/torsk)
  • 4 stk tomater
  • ca 800 g poteter
  • 1/2 bunt vårløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 2 liter vann
  • pepper
  • salt

Få råvarer og oppskrifter til lignende middager på døren – prøv i dag!

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 220 grader, og sett 2 l vann på kok i en kjele.
  2. Kok ca 800 g poteter i en annen kjele i ca 20 minutter.
  3. Del 1 stk blomkål i to, kutt vekk bladene, og del i mindre buketter.
  4. Kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter.
  5. Finhakk 4 stk tomater og 1 stk sjalottløk, og bland sammen med 1 glass kapers (hell bort oljen det ligger i) og 4 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  6. Finhakk 1/2 bunt vårløk og sett til side.
  7. Kutt ca 800 g lyrfilet (evt. sei/torsk) i porsjonsstykker.
  8. Ha over i en ildfast form, krydre med salt og pepper, og bak i ovnen i ca 10 minutter.
  9. Sil vannet av blomkålen, og kjør den til en grov puré sammen med 1 ss smør og 1/2 boks creme fraiche med en stavmikser eller i en blender.
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Sil vannet av potetene, og vend inn finhakket vårløk og litt grovkvernet pepper, eventuelt vanlig svart pepper.
  12. Server ovnsbakt lyrfilet med sauce vierge, blomkålpuré og poteter.

God middag!


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER