Norsk kålrot

Norsk kålrot

Det er få ting som gjør meg så glad som ferske grønnsaker fra norske småskalaprodusenter. Og i allefall når grønnsakene kan dyrkes året rundt.

Når jeg i våres besøkte våre leverandører Johannes og Solbjørg Wiig, viste de meg 150.000 bittesmå planter i et veksthus. Det var kålrotsplanter som snart skulle ut på de næringsrike åkrene ved Jærhavet. Og i oktober så fikk jeg se resultatet. Staselige kålrotsplanter som snart skulle høstes. Det fine med denne norske rotfrukten er at du kan få tak i den hele året. Ingen import så langt øyet rekker.

Jeg er veldig glad i å lettkoke kålroten i terninger og siden steke den i stekepannen. Jeg smaksetter litt etter humør. Et sterkt, frekk chili- og ingeførtilbehør eller en frisk, lun honning- og epleblanding. Her er det bare å slippe løs din indre matkreatør!


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER